Охоронна сигналізація харків | Охорона у Харкові. ГСО «БАРС»

Охоронна сигналізація харків

  • 5
  • серпня

Огляд засобів охорони та безпеки

До технічних засобів охорони відносять апаратуру або пристрої, які призначені для забезпечення безпеки на об'єктах, що охороняються і виконують функції виявлення, оповіщення, ліквідації різних загроз.

Технічні засоби безпеки поділяються на такі види:

Тривожна сигналізація

Тривожна сигналізація призначена для оперативного оповіщення про ситуації, що кваліфікуються як «тривожні». До технічних засобів безпеки цієї системи належать механічні та радіо- кнопки, радіобрелки, оптико-електронні сповіщувачі та ін. засоби. Пристрої оповіщення розміщують у малопомітних місцях. Система тривожної сигналізації будується без можливості відключення клієнта.

Охоронна сигналізація

Система охоронної сигналізації є комплексом засобів забезпечення безпеки, призначених для виявлення проникнення на об'єкт. Розрізняють два типи систем охоронної сигналізації: автономні та підключаються до централізованого пульта охорони.

В автономних системах сигналізації при спробах вторгнення на об'єкт спрацьовують засоби оповіщення, які подають світлові, звукові сигнали тривоги для привернення уваги персоналу охорони, а також для психологічного впливу на порушника. До простих засобів оповіщення відносяться сирени, строб-спалахи, інформаційні світлові табло, додзвон по телефону та ін. Існують складні системи мовного оповіщення та управління евакуацією, що настроюються.

У системах, підключених до централізованого пульта охорони, інформація про тривожні події фіксується та передається різними каналами зв'язку на центральний пульт. Зазвичай, застосовується трирівнева схема охорони об'єктів. Перший рівень призначений захисту від зовнішнього проникнення. У разі спрацьовування тривоги на цьому рівні відбувається блокування конструкцій об'єкта, доступних для проникнення – вікон, дверей, вентиляційних люків та ін. Другий рівень призначений для внутрішнього захисту приміщень та передбачає правильний вибір місця встановлення сповіщувачів. Третій рівень включає охорону локальних зон об'єкта – сейфів, шаф, цінних предметів.

При виборі приладів безпеки (датчиків, сповіщувачів, оповіщувачів) для охорони периметрів враховуються всі види передбачуваних загроз, можливі перешкоди, рельєф місцевості, довжина території та її технічна захищеність, тип системи огорожі, наявність доріг уздовж периметра, наявність та ширина зони відторгнення. При цьому все обладнання має захист від відкриття.

Система відеоспостереження

Система відеоспостереження служить для передачі відеоінформації про стан зони, території, периметра на пульт охорони. При спрацьовуванні тривоги технічні засоби безпеки допомагають локалізувати місце порушення, визначити його характер та вжити оптимальних заходів протидії. Для забезпечення безпеки об'єкта відеокамери спостереження встановлюють по периметру території, що охороняється, на КПП, біля входів, усередині приміщень, в коридорах.

Вірний вибір сигналізації

Правильний вибір сигналізації досить складний і копіткий процес, який ґрунтується насамперед на потребах господаря. Але найчастіше трапляється трохи інакше. Людина, яка хоче встановити сигналізацію, звертається до будь-якої відомої охоронної структури, або до тієї, яку першу знайде. А далі питання, яку сигналізацію поставити, не виникає. У 90% випадків приїжджає експерт і каже, що потрібно встановити пультову охорону, оскільки це найефективніший метод охорони об'єктів. Хоча, насправді, порівняння сигналізацій показує, що практично таку ж ефективність має і GSM або TEL сигналізації, ось тільки в них відсутня велика абонплата. У результаті, яка сигналізація найкраще підходить для вашого приміщення, залежить від ситуації. Постараємося описати, на що слід звертати увагу, здійснюючи вибір сигналізації.

Перше, що вам слід зрозуміти, так це потрібна вам звичайна сигналізація, яка буде при тривозі включати сирену або більш вдосконалена, яка зможе повідомляти про тривогу за допомогою дзвінків на мобільні телефони або SMS повідомлень, крім сирени. Визначитись дуже легко. Якщо Ви можете покластися на сусідів чи оточуючих людей, і Ви не готові витрачати багато грошей на забезпечення охорони, Вам підійде звичайна сигналізація – кричалка. При тривозі сирена це стеля можливостей такої сигналізації. Коштує вона до непристойності мало грошей. Але якщо вам такий варіант не підходить і об'єкт у вас або великий або знаходиться у віддаленому місці - наприклад, котеджне містечко, де в робочий час нікого немає, то вам необхідно використовувати більш посилений варіант сигналізації, як наприклад пультова охорона, якщо у вас дуже багато грошей , і ви не хочете займатися безпекою, заплативши гроші і все. Або необхідно використовувати GMS сигналізацію.

Яку сигналізацію поставити. Порівняння сигналізацій

Зупинимося докладніше на останніх двох варіантах. GSM сигналізація – це недорогий і максимально ефективний спосіб забезпечення безпеки. Охоронні структури його пропонують тому, що це дозволяє їм заробляти повною мірою. Отже, GSM сигналізація схожа на суміщення звичайної сигналізації, яка при тривозі включає сирену та мобільного телефону. Це дає наступні можливості - при тривозі сигналізація дзвонить на вказані номери мобільних телефонів і вказує, що спрацював датчик такий-то в такому приміщенні. Вигідність такого варіанту полягає в тому, що по-перше господар в курсі того, що відбувається, по-друге він сам може прийняти рішення, викликати міліцію, якщо спрацював датчик руху або відкриття дверей, або викликати пожежну охорону, якщо спрацював датчик диму. По-друге, жодної абонплати платити не потрібно. Можна домовитися з відділенням міліції чи іншими спецслужбами про співпрацю у разі чого і таке інше. Вирішувати господареві.

Пультова охорона має свої стандарти, коштує дорого, вся відповідальність лягає на охорону, абонплата може перевалити понад 1 000 грн. на місяць при здачі охорони на державні охоронні структури. Але вам у разі крадіжки компенсують невелику частину грошей і у вас не болітиме голова з приводу організації охорони.

Можна зробити висновок, що дати відповідь на запитання: «яка сигналізація краща?» досить важко, і для кожної окремої ситуації підійде той чи інший варіант охоронної системи.

охоронна сигналізація, сигналізація квартир, охорона квартир харків